Muschi de porc cu telina

Printeaza

Muschi de porc cu telina din: muschi de porc, ulei, cartofi, telina, unt, oua, sare, piper.

Ingrediente:Muschi de porc cu telina

  • 500 g muşchi porc
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • ulei, pentru uns
  • 750 g cartofi
  • 500 g smântână
  • 25 g unt
  • 2 ouă
  • 75 ml ulei de floarea-soarelui
  • ţelină cu morcovi şi smântână, opţional
  • 3-4 frunze rozmarin, pentru decor

 

Mod de preparare:

Speli carnea de porc, o dai cu sare şi piper, apoi o ţii la frigider 30 de minute. O pui într-o tavă unsă cu ulei, torni 100 ml de apă şi dai la cuptorul încins, acoperită cu folie.

După 30d e minute, o scoţi şi mai laşi friptura alte 30 de minute până se pătrunde. O stropeşti, din când în când, cu sosul din tavă. Când este gata, o dai deoparte şi o ţii caldă.

Pentru garnitură, după ce ai spălat cartofii, n cureţi, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert. Când sunt gata, scurgi apa şi n pasezi. Adaugi smântână, untul, sarea şi încorporezi ouăle, pe rând, unul câte unul. Amesteci bine şi dai compoziţia prin aparatul de şpriţat manual.

Pui cartofii la cuptor, într-o tavă tapetată şi ii laşi 10-15 minute. Ii serveşti alături de muşchiul de porc şi, dacă doreşti, de garnitura de ţelină cu morcovi şi smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.