Minitarte cu nuci caramelizate

Printeaza

Minitarte cu nuci caramelizate din: zahăr, zahăr vanilinat, faina, unt, oua, frisca lichida, nuci.

Ingrediente:Minitarte_cu_nuci_caramelizate

  • 80 g zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 200 g făină
  • 120 g unt
  • 2 ouă

Pentru sosul caramel:

  • 100 ml frişcă lichidă
  • 125 g zahăr
  • 25 g unt
  • 125 g nuci întregi

Mod de preparare:

Pentru aluat, untul tăiat cubuleţe se amestecă cu făina folosind degetele.

Apoi se face un gol la mijloc, se pun ouşle, se adaugă cele două tipuri de zahăr şi se amestecă până se transformă într-un aluat care se dă două ore la rece.

Pentru caramel, se fierbe frişca şi se dă deoparte. Apoi, se pune zahărul pe foc, se amestecă pentru a se topi şi când ajunge la culoarea dorită, se adaugă imediat pntul şi frişca răcită.

Se lasă să mai dea un clocot şi se pun nucile imediat. Se amestecă.

Aluatul de la rece se întinde intr-o foaie subţire, se tgie pe măsura formelor de copt şi se transferă în forme. Se pune amestecul de nuci şi sedau la cuptor pentru 25 de minute. Se servesc reci.

Minitarte cu nuci caramelizate

Minitarte_cu_nuci_caramelizate

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.