Mascarpone in aluat

Printeaza

Mascarpone in aluat din: faina, margarina, smantana, galbenusuri, zahar, drojdie, lapte, zahar vanilinat, sare, stafide, esenta de rom, amidon, migdale, zahar cubic.

Ingrediente: Mascarpone_in_aluat

  • 600 g făină albă
  • 200 g margarină
  • 4 linguri smântână
  • 4 gălbenuşuri
  • 80 g zahăr
  • 40 g drojdie
  • 300 ml lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 150 g stafide
  • 1/2 fiolă esenţă de rom
  • 150 g margarină
  • 100 g mascarpone
  • 1 lingură amidon

Ingrediente pentru decor:

  • 1 ou
  • 150 g migdale
  • 50 g zahăr cubic

Mod de preparare:

Se cerne făina într-un bol, iar în mijloc se face o adâncitură în care se pun drojdia şi 20 g zahăr dizolvate în 100 ml lapte călduţ.

După ce a crescut maiaua, se adaugă pe rând gălbenuşurile, margarina topită, smântână, sarea şi laptele rămas, îndulcit cu restul de zahăr şi zahărul vanilinat.

Se frământă aluatul până se dezlipeşte de mâini şi se lasă la dospit timp de aproximativ 1 oră, până când îşi dublează volumul.

Se înmoaie stafidele în esenţa diluată cu apă caldă. Se mixează margarina cu mascarpone, zahărul şi amidonul.

Se presară un strat fin de făină pe masa de lucru, se întinde aluatul în foaie groasă de 1 cm, se unge cu un strat subţire de cremă, se presară stafidele scurse şi se rulează.

Se aşază ruloul într-o formă de copt inelară şi se lasă să dospească la cald, timp de 1/2 oră. Se unge coroniţa cu ou, se presară migdalele mărunţite şi zahărul sfărâmat şi se coace timp de aproximativ 45 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit.

Inainte de a scoate din cuptor coroniţa, se probează dacă s-a copt, cu o scobitoare.

Mascarpone in aluat

Mascarpone_in_aluat

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Anastasia Alexandra Ciuca

    Interesanta reteta asta

  2. de cate ori va vizitez mereu intalnesc retete mai frumoase 🙂 in comparatie cu alte site uri culinare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.