Mancare de rosii cu pulpe de pui si patrunjel

Printeaza

Mancare de rosii cu pulpe de pui si patrunjel din: pulpe de pui, ulei, cepe, roşii, condimente, zahăr, pătrunjel verde.

Ingrediente:

  • 4 pulpe de pui
  • 100 ml ulei
  • 3 cepe
  • 2 kg roşii potrivite
  • 3 linguriţe condimente
  • 2 linguriţe zahăr
  • pătrunjel verde tocat

Mod de preparare:

Se taie în două şi se prăjesc uşor în ulei bucăţile de pui. Se scot şi în grăsimea rămasă se căleşte puţin ceapa.

Se stinge cu o cană de apă şi se lasă să fiarbă, acoperit cu capac, înăbuşit, până scade; separat se dau pe râzătoare 6 roşii, se adaugă peste ceapă, se dau în 2-3 clocote, se adaugă condimentele şi zahărul, după gust.

Intr-o cratiţă, se aşază bucăţile de carne, restul de roşii, opărite şi decojite, astfel încât să rămână întregi, se toarnă sosul peste ele şi se bagă vasul la cuptor.

Se fierbe încet până se coc roşiile şi încep să se rumenească. Se scoate cratiţa, se presară pătrunjelul tocat, se dă iar la cuptor şi se stinge focul.

Se poate servi atât caldă, cât şi rece, punând pe fiecare farfurie câte o bucăţică de pui, 2-3 roşii şi 2-3 linguri de sos.

Mancare de rosii cu pulpe de pui si patrunjel

Mancare_de_rosii_cu_pulpe_de_pui_si_patrunjel

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.