Lapti pane
PrinteazaLapti pane din: lapte de crap, faina, oua, pesmet, sare, piper, patrunjel, unt.
Poate te intereseaza si Lapţi de crap fripţi
- 500 g lapţi crap
- 2 linguri făină
- 2 ouă
- 200 g pesmet sau mălai de porumb
- sare
- piper
- pătrunjel
- 100 g unt
Mod de preparare:
Se crapă peştele pe burtă (dar cel mai simplu găsiţi lapţii la o cherhana unde se pregătesc crapii pentru conservat – puteţi lua cu kilogramul).
Se scot lapţii cu grijă, să nu se li se spargă pieliţa, se sărează, piperează, se lasă să se usuce puţin, turtiţi uşor pe un fund de lemn. Se bate făina cu ouăle până nu mai sunt cocoloaşe şi curge ca o smântână groasă.
Se încinge untul într-o tigaie se trec lapţii de mai multe ori prin ouă cu făină şi prin pesmet sau mălai se pun în tigaie .Când pesmetul sau mălaiul s-a rumenit uşor pe o parte, se întorc.Se scot, se aşază pe o sugativă câteva secunde.
Se oferă fierbinţi, cu pătrunjel tocat.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- lapti pane
- lapti de peste pane
- lapti de crap pane
- Laptii de peste
- reteta preparare hribi