Kebab de miel cu painisoare

Printeaza

Kebab de miel cu painisoare din: carne de miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, curry, zahar brun, gem de caise, otet alb, aluat de paine, sare si piper.

Ingrediente:Kebab_de_miel_cu_painisoare

  • 450 g carne de miel tăiată în cuburi
  • 8 beţe pentru frigărui, înmuiate în apă o oră
  • 45 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă tăiată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 30 g praf de curry
  • 30 g zahăr brun
  • 60 g gem de caise
  • 50 ml oţet alb
  • sare şi piper negru măcinat
  • 500 g aluat de pâine

 

Mod de preparare:

Infige bucăţile de carne de miel în frigărui până când ai folosit toată carnea, încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie de dimensiuni medii. Prăjeşte ceapa şi usturoiul, uşor, timp de 5 minute. Adaugă pudra de curry, zahărul brun, gemul şi oţetul. Prăjeşte pentru încă 5 minute. Asezonează cu sare şi piper negru.

Aşează frigăruile în acest sos şi lasă-le la marinat timp de 45-60 minute, între timp, împarte aluatul în 6 bucăţi. Apasă-le uşor în jos şi lasă-le să crească până îşi dublează volumul.

Incălzeşte bine o tigaie grill. Unge-o cu puţin ulei. Prăjeşte pâinicile până devin maro-aurii, aproximativ 5-8 minute pe fiecare parte. Lasă-le deoparte şi prăjeşte frigăruile aproximativ 5-8 minute pe fiecare parte, sau până când carnea este gata.

Serveşte preparatul cald, alături de pâinişoare.

 

Kebab de miel cu painisoare

Kebab_de_miel_cu_painisoare

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.