Inele de calamar cu masline

Printeaza

Inele de calamar cu masline din: inele de calamar, rosii, ardei, ceapa, usturoi, masline, vin, ulei de masline, lamai, pasta de ardei, sare, piper, ardei iute.

Ingrediente:Inele de calamar cu masline

  • 500 g inele de calamar congelate
  • 700 g rosii
  • doi ardei grasi
  • doua cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 250 g masline negre
  • 500 ml vin alb demisec
  • 100 ml ulei de masline
  • doua lamai
  • patrunjel pasta de ardei iute
  • sare
  • piper
  • ardei iute

 

Mod de preparare:

Inelele de calamar se dezgheaţă, se spală în apă rece, se scurg şi se pun într-un castron împreună cu sueul de la o lămâie, sarea şi piperul. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun într-un castron.

Ardeii graşi se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în cubuleţe. Roşiile se spală, se opăresc foârte puţin, se curăţă de pieliţă şi se taie în cuburi. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă legumele tocate (în afară de roşii) şi se călesc zece minute la foc potrivit.

Se adaugă inelele de calamar scurse de sucul format, se prăjesc timp de 15 minute, se adaugă vinul, sarea şi piperul. Se lasă la fiert zece minute, se adaugă roşiile, o jumătate de linguriţă de pastă de ardei iute, măs­linele şi se mai fierb 20 de minute.

Se pun felii de lămâie, pătrun­jel tocat şi se mai fierbe timp de cinci minute. Pasta de ardei iute se poate înlocui cu o jumătate de ardei iute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.