Hrean oltenesc

Printeaza

Hrean oltenesc din: hrean, mere, sare, morcov, otet, sfecla rosie.

 

Ingrediente:Hrean oltenesc

  • 4 linguri hrean ras pastă
  • 2 mere rase
  • 1 linguriţă sare
  • 2 linguri morcov ras
  • 1 lingură oţet
  • 4 linguri sfeclă roşie rasă

 

 

Mod de preparare:

Se curăţă hreanul, morcovul, merele, sfecla, se rad pastă.

Se freacă cu oţetul şi sarea

Merge cu orice.

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

sosuri

Sos cu hrean si smantana

Sos cu hrean si smantana din: hrean, paine, lapte, sare, piper, zahar, smantana, otet. Ingrediente: 1 lingura de hrean ras 100 g miez de paine lapte dulce sare piper zahar 2 linguri de smantana putin otet   Mod de preparare: Combinaţi 1 lingură cu hrean ras cu 100 g miez de pâine, muiat în lapte dulce. […]

 

Varza rosie murata cu hrean

Varza rosie murata cu hrean

Varza rosie murata cu hrean din: varza, sare, marar, frune de telina, frunze de visin, hrean. Ingrediente: varză roşie sare mărar uscat frunze ţelină frunze de vişin hrean   Mod de preparare: Se aleg verze tari, îndesate, însă cu frunze subţiri. Se curăţă cele de deasupra, care sunt de obicei mai închise la culoare s:au veştede […]

 

Pasta de hrean si sfecla cu usturoi

Pasta de hrean si sfecla cu usturoi

Pasta de hrean si sfecla cu usturoi din: sfecla, hrean, usturoi, otet, sare. Ingrediente: 1 sfeclă 2 rădăcini de hrean 2 căţei de usturoi 1 lingură de oţet sare   Mod de preparare: Spala sfecla, decojeste-o si da-o prin maşina de tocat. Scurge-o bine, adaugă hreanul dat pe răzătoarea mică şi amestecă. Adaugă usturoiul zdrobit. Adaugă […]

 

sosuri

Sos de hrean cu smantana si verdeata

Sos de hrean cu smantana si verdeata din: smantana, patrunjel, hrean, lamaie, sare. Ingrediente: 1 ceaşcă smântână 1 ceşcuţă frunze de pătrunjel 3 linguri hrean ras 5 linguriţe zeamă de lămâie 1 ceşcuţă smântână bătută 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Se amestecă bine în mixerul pentru sucuri toate ingredientele, exceptând smântână, obţinându-se o  […]

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Valentina Petcu

    Farte bun ca si garnitura. NU am mai mancat pasta de hrean facuta asa

  2. Rețeta a fost făcută publică de Radu Anton Roman. Din punctul meu de vedere este reteta cea mai buna de hrean.
    Un gând de mulțumire memoriei lui!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.