Homari Newburg
PrinteazaO reteta delicioasa de homari cu:unt, paprika, sherry, smantana, galbenusuri, coniac.
- 3 homari
- 4 linguri de unt
- o jumătate de linguriţă de paprika
- 120 ml sherry
- 200 g smântână
- 4 gălbenuşuri
- o lingură de coniac
Mod de preparare:
Homarii se fierb în apă timp de 20 de minute, apoi se scoate carnea şi se taie în bucăţi. într-o tigaie se încinge unt şi se prăjeşte carnea de homar, presărându-se paprika.
Se adaugă sherry şi se mai ţine la foc mic încă 5 minute. Intr-un bol se amestecă gălbenuşurile împreună cu smântână. Se ia tigaia de pe foc şi se încorporează compoziţia de smântână, amestecând încontinuu. Se toarnă coniacul şi se serveşte imediat, pe felii de pâine prăjită.
Homari Newburg
Pofta buna!