Homari cu marinată
PrinteazaIngrediente:
- 800g -1 kg de homari (languste italiene) cruzi, ca să fie cel puţin 4 de persoană
- 25 cl de ulei de măsline
- zeamă de la 3 lămâi
- 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt
- o legătură de pătrunjel tocat
- 4 roşii mari
- 1 castravete
- 1 cicoare de grădină
- 1 andivă
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Opăriţi homarii în apă clocotită timp de 2 minute, până când îşi schimbă culoarea. Treceţi-i imediat prin apă rece pentru a întrerupe procesul de fierbere. Decorticaţi-i cu atenţie, păstrând doar coada.
Amestecaţi, într-un bol, uleiul de măsline, zeama de lămâie, usturoiul şi pătrunjelul. Săraţi şi piperaţi. Adăugaţi creveţii, impregnându-i bine cu marinată. Lăsaţi să se marineze aproximativ o oră, la frigider.
Lăsaţi roşiile 40 de secunde în apă fiartă, apoi treceţi-le prin apă rece. Decojiţi-le şi goliţi-le miezul complet, păstrând doar pulpa. Tăiaţi-le şi puneţi-le pe hârtie absorbantă. Tăiaţi castravetele în patru, pe lungime.
Goliţi-l de seminţe şi păstraţi-i doar pulpa. Tăiaţi, din nou, fiecare bucată în două pentru a avea 8 lame. In fiecare farfurie, puneţi lamele de castravete pe margine, faceţi un pat din frunzele de cicoare de grădină şi puneţi trei foi de andivă în formă de stea.
Scoateţi creveţii din marinată, tăiaţi-i în două pe lungime, puneţi-i pe salată, formând o coroană. Turnaţi marinata şi decoraţi cu bucăţile de roşii.
Homari cu marinată
Pofta buna!