Groiza

Printeaza

 Groiza

Groiza este de fapt zeama în care au fiert toate organele de la porc în cazan. Noi o strecurăm şi o punem din nou la fiert. Când dă în clocot adăugăm 1 kg arpacaş ales. După ce a fiert arpacaşul, punem sângele şi condimente după gust.

Adăugăm maţele rămase de la porc tăiate mărunt. Când toate s-au fiert, le luăm de pe foc şi le dăm la rece. Este foarte bună alături de orice acritură.

Groiza

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

2 comentarii

  1. pistrui mircea

    Cuvantul il stiu de la tata, care era de la Beba Veche. Povestea momente din copilarie si am tinut minte si cum se face. Am zis ca daca si termenul acesta este pe Net, atunci chiar ca poti gasi totul. Va multumesc. Apropo de porc. Bunicul meu din partea mamei care era pem de la Garnic din sudul Banatului, cand taia porcul (in Timisoara),il oparea prima data in vana, radea parul cu clopotul (ca nemtii) si apoi il parlea cu paie (ca romanii)- doar era banatean.

  2. Salutări, mă bucur că am găsit ,,groiza” ! La noi în Sannicolaul Mare la fiecare tăiat de porci se făcea și groiza care era o delicatețe !
    Ce ma surprins că se adaugă mațele de la porc?! La noi nu se făcea așa ceva!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.