Gasca umpluta cu ficatei

Printeaza

Gasca umpluta cu ficatei din: gasca, mere, ceapa, chimen, supa, miere, gem de coacaze, vin alb, piper, chifla, rozmarin, cimbru, piept de pui, ficatei de pui.

Ingrediente: Gasca_umpluta_cu_ficatei

  • 1 gâscă de 4,5 kg
  • 12 mere mici
  • 6 cepe mici
  • chimen
  • 1 l supă de pasăre
  • 1 lingură miere sau 1-2 linguri gem de coacăze roşii
  • 100 ml vin alb
  • piper

Ingrediente umplutură:

  • 1 chiflă veche de-o zi
  • 1 lingură rozmarin tocat
  • 1 linguriţă frunzuliţe de cimbru
  • 1 ceapă
  • 1 măr decojit
  • 400 g piept de pui tocat
  • 100 g ficăţei de pui

Mod de preparare:

Gâscă se freacă pe dinăuntru şi pe dinafară cu sare. Se taie felii jumătate din cantitatea de ceapă şi mere; se umple gâsca şi se lasă la frigider peste noapte.

In ziua următoare se scoate această umplutură din gâscă şi se condimentează în exterior cu chimen şi piper. Se amestecă chifla tăiată cuburi împreună cu cimbrul şi rozmarinul. Se adaugă ceapa şi merele care au fost în gâscă, tăiate mărunt, apoi sare, piper şi piept de pui tocat. Se adaugă ficăţeii tăiaţi cuburi şi amestecă. Se umple gâscă cu această compoziţie şi se leagă deschiderea cu aţă.

Se pune gâsca într-o tavă şi se aşază în jurul ei restul de ceapă; se acoperă cu un capac şi se coace cca 30 de minute la 200 °C. Se stropeşte cu supă şi se coace încă 3 ore la cuptorul încins la 180 °C, stropind-o din când în când cu sos din tavă. Se spală restul de mere, se taie jumătăţi şi se adaugă în tavă alături de gâscă, cu 40 min. inainte ca aceasta să fie gata.

Se în¬depărtează capacul şi se lasă friptura să se coacă, stropind-o cu o cantitate mică de supă. Se încălzeşte mierea sau dulceaţa şi se unge gâscă cu 20 min, înainte de a fi gata. Se scoate din cuptor şi se serveşte pe un platou preîncălzit, cu mere. Sosul din tavă se strecoară, se dă în clocot, se adaugă vin şi se lasă să se evapore.

Gasca umpluta cu ficatei

Gasca_umpluta_cu_ficatei

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • gasca umplutacu ficatei horia varlan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.