Fursecuri cu cereale si stafide

Printeaza

Fursecuri cu cereale si stafide din: făină integrală, fulgi de cereale, fulgi de porumb, zahăr(de preferat brun), zahăr vanilat, praf de copt stins cu zeamă de lămâie sau oţet, margarina, coajă rasă de portocală(sau lămâie), stafide(la alegere), lapte.

Fursecuri_cu_cereale_si_stafide

Ingrediente:

  •  100 g făină integrală
  •  100 g fulgi de cereale
  •  30 g fulgi de porumb
  •  3 linguri zahăr(de preferat brun)
  •  2 pliculeţe zahăr vanilat
  •  1 pliculeţ praf de copt stins cu zeamă de lămâie sau oţet
  •  50 g margarină
  •  coajă rasă de portocală(sau lămâie)
  •  2 linguri stafide(la alegere)
  •  lapte cât să iasă de consistenţa unui aluat(circa 50 ml)

Mod de preparare:

Mărunţeşti fulgii de cereale în blender. Amesteci toate ingredientele, iar la final, adaugi laptele ast­fel încât să iasă un aluat con­sistent şi omogen. Modelezi cu mâna forme rotunde şi plate (ca să se coacă bine în interior) şi le aşezi la distanţă una de alta într-o tavă, pe hârtie de copt.

Introduci tava în cuptorul încălzit în preala­bil şi îl laşi 30 de minute fără a deschide uşa în primele 15 minute. Laşi fursecurile la răcit şi le serveşti cu lapte.

Fursecuri cu cereale si stafide

Fursecuri_cu_cereale_si_stafide

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bune fursecurile

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.