Friptura umpluta

Printeaza

Friptura umpluta din: carne de porc, carne tocata de porc, ciuperci, ceapa, ou, verdeata, lamaie, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Friptura umpluta

  • 2 kg carne macră şi 200 g carne tocată de porc
  • 5-10 ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • verdeaţă tocată
  • 1 lingură cu răzătură de lămâie
  • 1 ceaşcă de ulei
  • sare
  • piper boabe şi măcinat

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, uscaţi cu prosop curat, aşezaţi-o pe un fund de lemn şi bateţi cu ciocanul de lemn ca s-o subţiaţi. Dacă este destul de fragedă, desfaceţi cu lama cuţitului carnea ca să obţineţi o suprafaţă mare.

Pregătiţi umplutura. Amestecaţi carnea tocată cu: ciupercile tăiate felii subţiri, verdeaţă şi ceapă tocate fin, coajă rasă de lămâie, sarea necesară şi puţin piper măcinat.

Frământaţi amestecul cu mâna, întindeţi umplutura pe toată suprafaţa cărnii, rulaţi carnea şi, dacă e nevoie, legaţi cu aţă curată. Aşezaţi ruloul în tavă, lăsaţi să se frigă la foc potrivit 1 oră. Adăugaţi puţin ulei şi 1 cană cu apă caldă şi lăsaţi în cuptor încă 1 oră.

Când este bine rumenită scoateţi friptura pe platou, desfaceţi aţa şi tăiaţi felii mari, pe care le treceţi pe farfurii, lângă legume fierte, salată de sezon, pâine neagră şi vin roşu.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.