Friptura marinata de rata

Printeaza

Friptura marinata de rata din: piept de rata, dulceata de cirese, vin, ghimbir, miere, unt, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Friptura marinata de rata

  • 2 piepţi de raţă
  • 5 linguri cu dulceaţă de cireşe
  • 1 ceşcuţă cu vin
  • 1 linguriţă cu ghimbir ras
  • 2 linguri cu miere
  • 1 lingură cu unt
  • ulei
  • sare
  • piper

Pentru marinada:

  • 300 ml vin spumant
  • 3 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Crestează piepţii cu un cuţit, condimentează-i şi lasă-i trei ore în vin spumant cu usturoi zdrobit. Aşază-i într-o tigaie mare, cu ulei, la foc mediu, cu pielea în jos, până se rumenesc, apoi întoarce-i pentru câteva minute pe partea cealaltă.

Scoate-i într-o tavă şi ţine-i la cald, acoperiţi cu o folie de aluminiu. Scurge grăsimea, dar opreşte o lingură în care sotează ghimbirul timp de un minut. Adaugă mierea, dulceaţa de cireşe şi vinul. După câteva minute, pune untul.

Feliază piepţii de raţă şi toarnă deasupra sosul cald.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.