Frigărui de pecorino şi pere, cu miere şi nuci

Printeaza

O reteta de frigarui de pecorino si pere, cu miere si nuci din: pecorino, pere, miere de salcam, mieji de nuca si piper. Pecorino este un caşcaval produs din lapte de oaie, cu diverse caracteristici în funcţie de zona în care este fabricat. Tipurile principale sunt pecorino romano, cel toscan şi cel sicilian. In anumite locuri se produce un tip special de pe­corino, cu coaja roşie sau îmbrăcat cu ceară.

Ingrediente: Frigărui de pecorino şi pere, cu miere şi nuci

  • 200 g pecorino (sau alt caşcaval matur de oaie)
  • 2 pere Williams
  • 2 linguri miere de salcâm
  • 7-8 mieji de nucă
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală bine perele şi taie-le sferturi, fără a le curăţa de coajă, apoi cuburi. Curăţă caşcavalul de coajă şi taie-1 cuburi egale cu cele de pere. Montează frigăruile pe beţişoare speciale, alternând bucăţile de caşcaval cu cele de pere.

Presară frigăruile obţinute cu piper proaspăt râşnit, după gust, pune-le pe grătarul aşezat la distanţă mai mare faţă de jar şi frige-le câte 30 de secunde pe fiecare parte, apoi aşază-le pe farfurii.

Toarnă peste ele mierea de salcâm şi presară-le cu miejii de nucă tocaţi cu cuţitul.

Frigărui de pecorino şi pere, cu miere şi nuci

Frigărui de pecorino şi pere, cu miere şi nuci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.