Frigarui cu sos tzatziki

Printeaza

Frigarui cu sos tzatziki din: usturoi, tocatura de miel, boia, sare, piper, ceapa, lamaie, ulei, castravere, usturoi, iaurt, branza.

Ingrediente:Frigarui cu sos tzatziki

  • 2 catei de usturoi
  • 500 g tocatura de miel
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 1/2 lingurita de boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita de boia iute de ardei
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ceapa
  • 1 lamaie
  • ulei de masline

Pentru tzatziki:

  • 1 castravete
  • 4 catei de usturoi
  • 500 g iaurt
  • 150 g branza de vaci
  • 1 lingurita de ulei de masline
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Cureti si presezi cateii de usturoi, apoi ii amesteci cu carnea tocata intr-o farfurie. Framanti un aluat neted cu o lingura de ulei de masline, o lingura de apa, ambele feluri de boia, sare si piper.

Cu mainile umede formezi 12 role mici de aproximativ 6 cm lungime. Cureti ceapa si o tai ca pentru ciorba. Tai lamaia felii, apoi le tai pe acestea la randul lor in patru.

Pui pe frigaruie alternariv 3 role de carne cu bucati de ceapa si lamaie. Incingi o tigaie, ungi frigaruile cu un pic de ulei si le prajesti injur de 10 minute sau poti sa le prajesti pe grill-ul uns cu ulei, schimband mai des pozitia.

Speli castravetele, il cureti si il razi intr-o farfurie, cu o razatoare de bucatarie. Presezi si zeama.

Cureti si pisezi us­turoiul. Faci cu ulei de masline o crema din iaurt si branza de vaci. Imbini cu amestecul de castravete, dregi cu sare si piper si lasi sa se raceasca.

Servesti frigaruile cu tzatziki.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.