Despre Halva

Printeaza

Despre Halva

Despre HalvaHalvaua, care poate avea consistenţa unor bomboane sau a unei prăjituri, în engleză halvc hulwa sau halwa, îşi derivă numele de la cuvântul arab pentru „dulce” sau „bun”. Poate fi savurată în numeroase ţări, din Europa de Es1 şi din Balcani, până în Orientul Mijlociu şi India însă în fiecare ţară se prepară după alte reţete, în India, halva este o cremă tare, parfumată cu cardamom, îngroşată cu semolina sau o budinc de lapte, preparată cu morcovi sau dovleac, servită cu sirop de zahăr.

In Orientul Mijlociu şi Balcani, halva denumeşte un bloc compact din migdale măcinate, seminţe de susan (sau, în ultima vreme, arahide) şi/sau fistic, îndulcit în mod tradiţional cu miere sau zahăr. Versiune turcească este preparată din fire de zahăr şi migdale şi are consistenţa vatei de zahăr, în Israel şi în întregul spaţiu cultural evreiesc, halvaua se îngroaşă cu Saponaria (săpunăriţă) în loc de făină, astfel încât toate ingredientele nu sunt numai pareve (nici lactate, nici carne), ci şi cuşer pentru Paştele evreiesc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.