Cuba Libre Reteta: Cum să Perfecționezi un Clasic al Cocktail-urilor

Printeaza

Cuba Libre Reteta: Cum să Perfecționezi un Clasic al Cocktail-urilor din: rom, cola, suc de lamaie verde, gheata, lamaie verde.

 

Ingrediente:

  • 50 ml rom de calitate superioară
  • 150 ml cola artizanală
  • Sucul de la 1/2 lămâie verde
  • 2 cuburi de gheață
  • O felie de lămâie verde pentru garnitură

Mod de preparare:

Puneți cuburile de gheață într-un pahar înalt.

Adăugați romul peste gheață.

Stropiți cu sucul de lămâie verde.

Turnați cola artizanală peste celelalte ingrediente.

Amestecați ușor cu un pai sau o lingură.

Garnisiți cu felia de lămâie verde.

Cuba Libre Reteta: Cum să Perfecționezi un Clasic al Cocktail-urilor

Valori nutriționale (aproximative) pentru un cocktail:

  • Calorii: 200 kcal
  • Carbohidrați: 22g
  • Proteine: 0g
  • Grăsimi: 0g

 

Cuba Libre este un cocktail clasic, cunoscut în toată lumea, originar din Cuba. Această versiune modernă și rafinată a rețetei tradiționale combină romul de calitate superioară cu o cola artizanală pentru un gust mai bogat și mai sofisticat.

Adăugarea sucului de lămâie verde conferă un echilibru perfect între dulce și acru. Acest cocktail este ideal pentru serile de vară sau pentru evenimente speciale.

Se spune că Cuba Libre a apărut în timpul Războiului Hispano-American, când soldații americani staționați în Cuba au combinat romul local cu cola, aducând astfel la viață acest cocktail iconic.

Cu toate acestea, rețeta sa a evoluat de-a lungul anilor, iar această versiune modernă îi oferă un nou nivel de rafinament.

 

 

Savurati!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Cuba Libre – Cum să prepari cocktail-ul cubanez clasic

Cuba Libre – Cum să prepari cocktail-ul cubanez clasic din: rom alb, coca cola, gheata, lime. Cuba Libre este un cocktail emblematic care combină romul cubanez cu cola și lămâie sau lime pentru un gust răcoritor și delicios. Acest cocktail a câștigat popularitate în jurul anului 1900 în Cuba, de unde și provine numele său. […]

 

retete

Rețeta Perfectă de Cuba Libre – Cum să Faci Cel Mai Bun Cocktail

Rețeta Perfectă de Cuba Libre – Cum să Faci Cel Mai Bun Cocktail din: rom alb, cola, lime, gheata. Cuba Libre este un cocktail clasic care combină două ingrediente simple – rom și cola. A fost inventat pentru prima dată în Cuba, la începutul secolului XX, și a devenit rapid popular în întreaga lume. Acest […]

 

 

Savurati!

 

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/cocktail

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.