Cotlete de caprioara marinate

Printeaza

Cotlete de caprioara marinate din: cotlete de caprioara, unt, ulei, sare, slanina afumata, piper, apa, vin, otet, usturoi, sare, piper, dafin.

Ingrediente:Cotlete de caprioara marinate

  • 4-6 cotlete de căprioară
  • 1 lingură cu unt
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • 100 g slănină afumată
  • piper măcinat

Marinată:

  • 1 l apă
  • 1 cană cu vin
  • 2 linguri cu oţet
  • 4-6 căţei de usturoi
  • sare
  • piper boabe
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Faceţi soluţia de marinat amestecând apa, vinul, oţetul cu celelalte ingrediente, puneţi pe foc să clocotească, apoi aşezaţi cotletele în vasul cu marinată pentru 3- 4 ore.

Scoateţi cotletele, ştergeţi-le cu prosop curat şi auriţi-le în ulei amestecat cu unt. Când sunt gata – e nevoie de 10 min pentru ca vânatul să se pătrundă – săraţi şi piperaţi cotletele, scoateţi pe platou mare. Alternaţi cu felii subţiri de slănină afumată.

Fierbeţi în apă cu sare legume (sau pregătiţi o garnitură de ciuperci). Aşezaţi legumele în jurul cotletelor.

Serviţi totul cald, cu/fară pâine, lângă vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.