Clătite Umplute cu Brânză de Vaci și Smântână

Printeaza

Clătite Umplute cu Brânză de Vaci și Smântână din: faina, lapte, oua, zahar, sare, ulei, branza de vaci, smantana, coaja de lamaie, extract de vanilie.

Această combinație creează un echilibru perfect între textura moale a clătitelor și umplutura cremoasă, oferind o experiență gustativă reconfortantă și satisfăcătoare.

Fie că le savurezi la micul dejun, ca desert după o masă principală sau ca snack în mijlocul zilei, aceste clătite umplute sunt opțiunea ideală pentru a adăuga un strop de dulceață momentelor tale culinare.

Reteta Clătite Umplute cu Brânză de Vaci și Smântână

Ingrediente:

Pentru clătite:

  • 250g făină
  • 500ml lapte
  • 2 ouă
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 praf de sare
  • Ulei pentru prăjire

Pentru umplutură:

  • 400g brânză de vaci
  • 200g smântână pentru gătit
  • 2 linguri de zahăr (sau după gust)
  • Coaja rasă de la 1 lămâie (opțional)
  • 1 linguriță de extract de vanilie

 

Mod de Preparare:

Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul și sarea. Adăugați treptat făina, alternând cu laptele, până când obțineți un aluat omogen.

Lăsați aluatul să se odihnească timp de 30 de minute.

Încălziți o tigaie antiaderentă și ungeți-o ușor cu ulei. Turnați o porție de aluat în tigaie, distribuindu-l uniform pentru a forma clătite subțiri.

Prăjiți fiecare clătită pe ambele părți până devine auriu-maro. Repetați până terminați aluatul.

Într-un bol, amestecați brânza de vaci cu smântâna, zahărul, coaja de lămâie și extractul de vanilie până la omogenizare.

Pe fiecare clătită răcită, întindeți o porție generoasă de umplutură. Rulați sau pliați clătitele conform preferințelor.

Clătitele umplute pot fi servite imediat, garnisite cu smântână, fructe proaspete sau o ploaie de zahăr pudră.

Valori Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 450 kcal
  • Proteine: 18g
  • Carbohidrați: 55g
  • Grăsimi: 18g
  • Fibre: 1g
  • Zaharuri: 20g

 

Pentru o variantă mai sănătoasă, înlocuiți zahărul din umplutură cu miere sau sirop de agave și folosiți lapte și smântână cu conținut redus de grăsime.

Aceste clătite se pot servi alături de un sirop de fructe, miere sau dulceață de fructe de pădure pentru un plus de savoare.

Ca băutură, un pahar de lapte rece sau o ceașcă de ceai negru complementază perfect gustul bogat și cremos al clătitelor.

Cu o textură moale și o umplutură cremoasă, aceste clătite promit să încânte papilele gustative și să adauge o notă de bucurie meselor tale.

Experimentează și bucură-te de această rețetă tradițională, transformată într-un festin modern și irezistibil!

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.