Clatite cu merisoare

Printeaza

Clatite cu merisoare din: merisoare proaspete, zahar vanilat, faina de hrisca, faina de grau, sos de vanilie, praf de copt, zahar vanilat, sare, oua, lapte dulce, unt sau margarina, iaurt de frisca, merisoare din borcan si vin rosu.

rp_Clatite_dulci_cu_mascarpone_si_fructe_de_padure.jpg

 

Ingrediente:

  • 250 g merişoare proaspete
  • 2 pacheţele cu zahăr vanilat

Pentru aluat:

  • 65 g făină de hrişcă
  • 165 g făină de grâu
  • 1 praf de sos de vanilie
  • 2 linguriţe cu praf de copt
  • 1 pacheţel cu zahăr vanilat
  • 1/2 linguriţă sare
  • 3 ouă
  • 1/2 l lapte dulce
  • 60 g unt sau margarină pentru prăjit

Pentru umplutură:

  • 450 g iaurt de frişcă
  • 200 g merişoare din borcan
  • 4 linguri cu vin roşu
  • 1 pache­ţel cu zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Pregătiţi aluatul pentru clătite şi lăsaţi-l să se dospească. Combinaţi merişoarele cu zahăr vanilat, lăsaţi-le să se îmbibe 30 de minute, apoi încorporaţi-le în aluat. Prăjiţi foile de clătite pe ambele feţe.

Amestecaţi iaurtul cu vinul, merişoarele şi restul de zahăr vanilat. Umpleţi foile de clătite cu iaurt de merişoare, împăturiţi-le apoi ornaţi-le cu frunze de lămâiţă.

 

 

Clatite cu merisoare

rp_Clatite_dulci_cu_mascarpone_si_fructe_de_padure.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.