Ciorba de burta cu usturoi si smantana

Printeaza

Ciorba de burta cu usturoi si smantana din: burta, morcovi, patrunjel, ceapa, gogosar in otet, smantana, oua, otet.

 

Ingrediente:

  • 700 g burta
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1/2 gogosar in otet
  • 3-4 catei mari de usturoi
  • 300 g smantana
  • 2 oua
  • 60-70 ml otet 6 %

 

Mod de preparare:

Ciorba de burta cu usturoi si smantana: Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu  cateva linguri de otet.

Se fierbe burta la foc mediu pana se inmoaie, cam 2 ore. Se scoate si se taie fasii de 5 cm lungime si 1 cm latime.

Se curata legumele si se pun la fiert alaturi de fasiile de burta. Se potriveste de sare. Se face mujdeiul  din usturoi cu putina zeama de ciorba.

Dupa ce ati fiert legumele le scoateti si puneti otetul si gogosarul taiat cubulete. O mai fierbeti inca 5-10 minute. Se adauga mujdeiul.Smantana se amesteca foarte bine cu cele 2 oua batute.

Se stinge focul si se adauga in ciorba amestecand continuu ca sa nu se branzeasca.  Se serveste fierbinte cu putin patrunjel tocat si ardei iute in otet.

Pe masa, alaturi de ciorba se poate pune smantana, mujdei si otet pentru a obtine gustul dorit.

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna ciorba de burta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.