Ciorba de cartofi

Printeaza

O reteta de ciorba de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, ardei, sare, piper negru, rosii, carnaciori si ulei de masline.

Ingrediente:Ciorba de cartofi

  • 8 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • sare
  • piper negru macinat
  • un kg rosii
  • 4 carnaciori subtiri
  • o lingurita ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se călesc în puţin ulei, apoi se înăbuşă în sucul propriu. Se adaugă apă fiartă, sare şi piper, şi se fierb la foc potrivit. Se spală roşiile şi se opăresc în apă cu sare.

Se decojesc şi se pasează cu blenderul. Se trece sucul prin sită. Cârnăciorii se taie felii subţiri şi se rumenesc în sucul propriu. Se adaugă sucul de roşii în oala de ciorbă şi se dă în câteva clocote. Dacă este post, se serveşte cu pâine, iar dacă nu, cu cârnăciori rumeniţi.

Ciorba de cartofi

Ciorba de cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.