Chec sarat cu ciuperci
PrinteazaChec sarat cu ciuperci din: ciuperci, faina, iaurt, masline, cascaval, oua, costita.
- 400 g ciuperci
- 5 linguri făină
- 5 lingari iaurt
- 50 g măsline feliate
- 100 g caşcaval
- 4 ouă
- 2 linguri ulei
- 50 g costiţă afumată
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toci ciupercile şi le căleşti putin in ulei până când scade apa lăsată, apoi le dai deoparte. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare.
Amesteci gălbenuşurile cu iaurtul, adaugi făina, caşcavalul ras, ciupercile, măslinele, costiţa afumată şi tăiată, sare şi piper. Incorporezi albuşurile şi omogenizezi.
Torni compoziţia într-o tavă tapetată de chec şi ţii la cuptor până când se rumeneşte.
Pofta buna!