Chec dungat

Printeaza

Chec dungat din: biscuiti populari, apa, zahar, unt, lapte praf, ciocolata si esenta de rom.

Chec_dungat

 

Ingrediente:

  • 150 g biscuiţi populari
  • 150 ml apă
  • 300 g zahăr
  • 100 g unt
  • 150 g lapte praf
  • 200 g ciocolată
  • 1 fiolă esenţă de rom

 

Mod de preparare:

Pui la fiert apa cu esenţa de rom şi cu zahărul. Amesteci bine până se dizolvă, iar siro­pul se leagă bine. Opreşti focul şi încorporezi ciocolata ruptă în bucăţi. După ce s-a topit, adaugi treptat laptele praf, amestecând energic, pentru a nu se forma cocoloaşe. La final, adaugi un­tul.

Intinzi un strat de compoziţie într-o formă de chec, unsă şi tapetată cu folie. Acoperi cu biscuiţi, pe urmă pui din nou cre­mă şi biscuiţi şi repeţi astfel rân­durile, până termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cre­mă.

Laşi compoziţia la frigider până a doua zi, să se în­tărească. Apoi tragi cu grijă marginile fo­liei, îndepărtezi şi tai prăjitura în felii mai groase.

 

 

Chec dungat

Chec_dungat

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.