Cartofi cu sos de smantana si hrean
PrinteazaCartofi cu sos de smantana si hrean din: cartofi noi, mazăre, mărar, sare, unt, vina alb sec, faina, hrean, smântână, sare, piper, chiftele de vită (opţional).
Ingrediente:
- 500 g cartofi noi
- 200 g mazăre
- 1 legătură mărar
- sare
Pentru sos :
- 1 linguriţă unt
- 1 pahar vin alb sec
- 1 lingură făină
- 1 lingură hrean ras
- 2 linguri smântână
- sare
- piper
- chiftele de vită, opţional
Mod de preparare:
Speli cartofii, îi cureţi şi îi fierbi în apă cu sare. Ai grijă să nu se sfărâme! îi scurgi şi îi dai prin apă rece pentru a opri procesul de fierbere.
Apoi, în aceeaşi apă, opăreşti câteva minute şi boabele de mazăre, între timp, prepari sosul.
Topeşti untul într-o tigaie, adaugi făina, amesteci rapid şi stingi cu puţină apă fiartă sau supă de carne.
Laşi să dea în clocot, pui vinul şi smântână şi mai ţii pe foc până când se evaporă alcoolul. Adaugi hreanul ras, potriveşti de sare şi piper şi stingi focul.
Cartofi cu sos de smantana si hrean
Pofta buna!