Cartofi cu sos de smantana si hrean

Printeaza

Cartofi cu sos de smantana si hrean din: cartofi noi, mazăre, mărar, sare, unt, vina alb sec, faina, hrean, smântână, sare, piper, chiftele de vită (opţional).

Cartofi_cu_sos_de_smantana_si_hrean

Ingrediente:

  • 500 g cartofi noi
  • 200 g mazăre
  • 1 legătură mărar
  • sare

Pentru sos :

  • 1 linguriţă unt
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură hrean ras
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • chiftele de vită, opţional

Mod de preparare:

Speli cartofii, îi cureţi şi îi fierbi în apă cu sare. Ai grijă să nu se sfărâme! îi scurgi şi îi dai prin apă rece pentru a opri procesul de fierbe­re.

Apoi, în aceeaşi apă, opăreşti câteva minute şi boabele de mazăre, între timp, prepari sosul.

Topeşti untul într-o tigaie, adaugi făina, amesteci rapid şi stingi cu puţină apă fiartă sau supă de carne.

Laşi să dea în clo­cot, pui vinul şi smântână şi mai ţii pe foc până când se evaporă alcoolul. Adaugi hreanul ras, potriveşti de sare şi piper şi stingi focul.

Cartofi cu sos de smantana si hrean

Cartofi_cu_sos_de_smantana_si_hrean

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.