Cartofi cu ceapa si branza

Printeaza

Cartofi cu ceapa si branza din: cartofi, ceapa, ulei, sare, piper, condimente cu gust de găină (facultativ), brânză.

Ingrediente:Cartofi cu ceapa si branza

  • 8-10 cartofi potriviţi
  • 3 cepe mari
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • condimente cu gust de găină (facultativ)
  • brânză rasă

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă, ceapa o cureţi şi o toci, după care o pui la călit în ulei încins împreună cu 2-3 linguri de apă.

Cartofii fierţi şi curăţaţi îi pasezi cu furculiţa sau cu pasatorul pentru piure.

Pui cartofii peste ceapa călită, potriveşti de sare, piper şi, dacă doreşti, adaugi 1-2 linguriţe con­diment cu gust de găină.

Mai laşi pe foc 1-2 minute, amestecând continuu să nu se prindă. La servire, poţi presăra pe deasupra brânză rasă şi verdeaţă tocată mărunt.

Cartofii în sec pot fi consumaţi şi fără brânză, doar cu murături sau o salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.