Cartofi cu ceapa si branza
PrinteazaCartofi cu ceapa si branza din: cartofi, ceapa, ulei, sare, piper, condimente cu gust de găină (facultativ), brânză.
- 8-10 cartofi potriviţi
- 3 cepe mari
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- condimente cu gust de găină (facultativ)
- brânză rasă
Mod de preparare:
Fierbi cartofii în coajă, ceapa o cureţi şi o toci, după care o pui la călit în ulei încins împreună cu 2-3 linguri de apă.
Cartofii fierţi şi curăţaţi îi pasezi cu furculiţa sau cu pasatorul pentru piure.
Pui cartofii peste ceapa călită, potriveşti de sare, piper şi, dacă doreşti, adaugi 1-2 linguriţe condiment cu gust de găină.
Mai laşi pe foc 1-2 minute, amestecând continuu să nu se prindă. La servire, poţi presăra pe deasupra brânză rasă şi verdeaţă tocată mărunt.
Cartofii în sec pot fi consumaţi şi fără brânză, doar cu murături sau o salată verde.
Pofta buna!