Carnea de potarniche

Printeaza

Potârnichea scoţiană este unică în Marea Britanie, fiind o rudă îndepărtată a potârnichii obişnuite. Potârnichea scoţiană se hrăneşte cu lăstarii de iarbă-neagră care acoperă în timpul verii ţinuturile din partea de nord a Scoţiei.

Majoritatea potârnichilor scoţiene se găsesc în ţinuturile mlăştinoase din comitatul Yorkshire. Mulţi cunoscători consideră că aroma cărnii de potârniche scoţiană este mai bună decât a oricărei păsări sălbatice, tocmai datorită faptului că se hrăneşte cu aceşti lăstari.

Secretul unei fripturi de potârniche cu gust desăvârşit este ca ea să fie lăsată la fezandat o zi sau două.

Carnea de potârniche este mai închisă la culoare şi foarte consistentă, iar aroma ei este cu adevărat unică, astfel încât nu are nevoie de alte ingrediente decât sosul subţire şi limpede, în care s-a fript. Acesta este uneori îndulcit cu miere de iarbă-neagră şi un strop de whisky scoţian.

Cele mai obişnuite garnituri pentru această friptură sunt cresonul şi cartofii vânătoreşti (cartofi tăiaţi felii sau bastonaşe şi prăjiţi în baie de ulei).

 

Carnea de potarniche

Carnea de potarniche

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/carnea-de-potarniche html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.