Budinca de gris cu sos de vin

Printeaza

Budinca de gris cu sos de vin din: gris, lapte, zahar, oua, rom, unt.

Ingrediente:Budinca de gris cu sos de vin

  • 300 g griş
  • 1500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 3 ouă
  • 50 ml rom
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 50 g unt pentru tapetat
  • o lingură unt
  • 150 g zahăr pentru uns şi tapetat

 

Mod de preparare:

Se fierbe grişul cu laptele şi cu o jumătate din cantitatea de zahăr. Se freacă gălbenuşurile cu restul de zahăr. Se ames­tecă cu grişul răcit, zahărul vanilat, stafidele şi albuşurile bătute spumă.

Se răstoarnă în formă unsă cu unt şi tapetată cu zahăr tos. Se pune la cuptor, la un loc potrivit, se lasă până se rumeneşte şi se desprinde de pe formă.

Se serveşte tăiată în porţii, cu sos de vin, dulce.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.