Bruschete cu rosii coapte si gorgonzola

Printeaza

Bruschete cu rosii coapte si gorgonzola din: rosii cherry, ulei de masline, turmeric, usturoi, ceapa, sare de mare, praf de ardei iute, piper, otet de vin alb, suc de lamaie, ulei de masline, arpagic, unt, faina, lapte, branza gorgonzola, nucsoara, sare, paine.

Ingrediente sos de rosii:Bruschete cu rosii coapte si gorgonzola

  • 350 de grame de rosii cherry
  • 350 de grame de rosii cherry galbene
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 1/4 lingurita de praf turmeric

Ingrediente vinegreta:

  • 3 catei de usturoi, taiat felii subtiri
  • 1 1/2 ceapa, foarte fin tocata
  • 2 lingurite de sare de mare
  • 1 lingurita de praf ardei iute
  • 1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri de otet de vin alb
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 1/3 ceasca de ulei de masline
  • 2 linguri de arpagic tocat marunt

Ingrediente sos gorgonzola:

  • 1 lingura de unt
  • 1 1/2 linguri de faina
  • 1/2 cana de lapte
  • 110 grame de branza gorgonzola
  • 1/4 lingurita de piper negru proaspat macinat
  • 1/8 lingurita de nucsoara macinata
  • sare
  • 1/2 paine feliata

 

Mod de preparare:

Spala rosiile, apoi imprastiati intr-o tava mare. Dati la cuptor cateva minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.

Se amesteca 2 lingurite de ulei de masline cu praful de turmeric intr-un bol mic.

Curatati rosille galbene de coaja si adaugati amestec de ulei si turmeric peste ele intr-un bol.

Lasati sa stea pana ce curatati restul de rosii.

Adaugati apoi toate rosiile intr-un castron mare.

Intr-un bol amestecati usturoiul, ceapa tocata, sare de mare, fulgi de chili, piper negru, otet de vin alb, suc de lamaie si ulei de masline, apoi turnati sosul peste rosii.

Amestecati bine. Lasati in frigider 3 ore. Chiar inainte de servire, se adauga arpagic pentru a se combina.

Se topește untul intr-un vas mic sos la foc mediu, apoi se adauga faina si se gateste cateva minute.

Adaugati lapte si amestecati incontinuu pana cand incepe sa se ingroase.

Rupeti gorgonzola bucati mici si se adauga in amestecul de lapte, impreuna cu piper negru si nucsoara.

Se amesteca si se fierbe pana cand gorgonzola s-a topit.

Prajiti feliile de paine pe ambele parti. Adaugati sos gorgonzola, apoi rosii cherry marinate si sos.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

 

Bruschete cu salata de ardei copt

Bruschete cu salata de ardei copt

Bruschete cu salata de ardei copt din: bagheta, ulei de masline, ardei gras, stafide, capere, otet balsamic, miere, ulei de masline, sare, piper, crema de branza, patrunjel. Ingrediente:  1 bagheta, feliata 1/4 cană ulei de măsline 1 ardei gras galben 1 ardei gras roșu 1/4 ceașcă stafide 1 lingura capere, tocate 1 lingurita otet balsamic […]

 

Bruschete cu crema de branza si capsuni

Bruschete cu crema de branza si capsuni

Bruschete cu crema de branza si capsuni din: bagheta, capsune, frunze de busuioc, frunze de menta, ulei de masline, otet balsamic, crema de branza, piper. Ingrediente: 1 bagheta, feliata 12 capsuni, taiate bucati 6 frunze de busuioc, tocat 5 frunze de menta, tocata 1/4 ceasca ulei de masline 1/4 ceasca otet balsamic Crema de branza piper […]

 

Bruschete cu prosciutto

Bruschete cu prosciutto

Bruschete cu prosciutto din: paine, prosciutto, rucola, usturoi, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: pâine prosciutto rucola usturoi parmezan ras ulei de măsline   Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita punem ulei de masline la incins apoi prajim paine pe ambele parti. Freaca painea cu cate un catel de usturoi dupa prajire, adauga pe fiecare […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.