Bronx Cocktail

Printeaza

Bronx CocktailBronx Cocktail din: gin, vermut rosu, vermuth dry, suc de portocale.

 

Bronx Cocktail

Calitate – alcoolic

Bază alcoolică – gin

Pahar – cupă mică de cocktail

Categorie – Gin drinks

Decoratiune – fără

 

 

 

Se serveste înainte de masă

Bronx Cocktail1.jpg

 

Ingrediente:

  • 4/10 gin
  • 2/10 vermut roşu
  • 2/10 vermouth dry
  • 2/10 suc de portocale preparat proaspăt

 

Numele nu numai că îi stabileşte originea în cartierul Bronx din New York. dar scoate în evidenţă şi deosebirea de „rivalul” său.

Manhattan, un alt cocktail celebru, al cărui nume a fost împrumutat de la cel al unuia dintre cele mai importante cartiere ale metropolei americane, în primul reţetar IBA din 1961.

Bronx apare cu următoarele ingrediente 1/3 gin, 1/3 suc de portocale, 1/6 vermut roşu şi 1/6 vermouth dry şi cu modul de preparare expus mai jos.

Dat fiind că era cerut din ce în ce mai mult de către consumatori, a doua codificare, din 1987, a schimbat doza de suc de portocale în favoarea celei de gin, ceva mai mare.

Bronx Cocktail3.jpg

In sfârşit, ultimul reţetar, cel din 1993, a mai micşorat doza distilatului de bază. Este o băutură aperitivă clasică din anii ’60 care, prin caracteristicile sale, poate fi consumată la orice oră.

 

Mod de preparare:

 Se pun toate ingredientele împreună cu gheaţa marunţită în shaker. Se agită uşor şi se toarnă, filtrat, în cupa mică de cocktail.

 

Bronx Cocktail.jpg

 

Savurati!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.