Bradut dulce

Printeaza

Bradut dulce

Ingrediente:

  • 50 g unt
  • 100 g zahar tos
  • 2 oua
  • 2 banane
  • 600 g faina
  • 100 g martipan
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • Sare, 1 albus
  • 3 linguri de zahar pudra
  • Colorant verde si rosu
  • Decor din zahar argintiu
  • Scortisoara, cuisoare, anason

Mod de preparare:

Oualele intregi, zaharul tos si un praf de sare se mixeaza pana cand nu se mai simte zaharul. Se adauga untul moale, bananele taiate in felii si martipanul dat pe razatoare. Se presara praful de copt si putin colorant verde, se amesteca si se adauga faina cernuta.

Se framanta pana cand rezulta un aluat potrivit de tare, se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 de minte. Se indeparteaza folia si se imparte aluatul in mai multe bucati egale. Li se da forma de con, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptor.

Albusul se bate cu o furculita, se amesteca bine cu zaharul pudra si colorantul rosu. Dupa ce s-au copt, se scot conurile din cuptor, se lasa la racit, apoi se decoreaza cu glazura rosie si bilute argintii.

In aluat se mai pot adauga pudra de scortisoara, cuisoare sau anason. Se serveste impreuna cu un pahar de suc de fructe.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Am facut bradut dulce, in desert care le-a placut foarte mult copiilor. Recomand cu drag aceasta reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.