Barcute cu crema de morcovi

Printeaza

Barcute cu crema de morcovi din: aluat foitaj, morcovi, lamaie, suc de lamaie, zahar tos, scortisoara, ghimbir, stafide, zahar vanilat, esenta de lamaie, frisca, fructe de sezon.

Ingediente:Barcute_cu_crema_de_morcovi

  • un pachet aluat foitaj
  • 300 g morcovi
  • o lămâie
  • 80 ml suc lămâie
  • 75 g zahăr tos
  • 4 g scorţişoară
  • 5 g ghimbir
  • 30 g stafide galbene
  • zahăr vanilinat
  • o linguriţă esenţă de lămâie
  • frişca
  • fructe de sezon

 

Mod de preparare:

Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţele şi se fierb în apă cât să-i acopere până se înmoaie. Se scurg de apă, se pun într-un bol şi se pasează până devin ca un piure.

Intr-o oală se pun la fiert sucul de lămâie cu zahărul tos, stafidele, ghimbirul şi scorţişoara. Se lasă să fiarbă cinci minute, se ia de pe foc, se toarnă peste morcovi şi se lasă să se răcească. Aluatul de foitaj se dezgheaţă la temperatura camerei, se întinde puţin cu sucitorul şi se taie ovale.

Se înţeapă cu o furculiţă pe toată suprafaţa, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu până devin aurii.

Se răcesc apoi se pune pe fiecare cremă de morcovi amestecată cu esenţă de lămâie şi zahăr vanilinat şi se servesc imediat.

 

Barcute cu crema de morcovi

Barcute_cu_crema_de_morcovi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.