Banana flambata

Printeaza

Banana flambata

Banana flambataBananele nu pot fi de obicei gătite, deoarece se transformă într-un terci. Banana flambată constituie o excepţie. Despre acest desert se afirmă că ar fi originar fie din Indiile de Vest. fie din Antilele Franceze, fie din Franţa. Fiind extrem de simplu, a fost probabil inventat simultan în toate cele trei regiuni!

Bananele se decojesc. se taie in două, de-a lungul, apoi se prăjesc în unt topit. Unele reţete recomandă sâ se fiarbă întâi într-un sirop de zahăr aromatizat cu vanilie, deşi din în acest caz se înmoaie prea tare.

Untul’se scurge din tigaie, iar peste banane se presară puţin zahăr brun fin. Se toarnă, de asemenea, o lingură de rom călduţ. încălzit în prealabil într-o cratiţă.

Daţi foc alcoolului, preferabil cu o bucată de hârtie şi nu cu un chibrit, deoarece se aprinde instantaneu. Bananele rămân pe foc, iar tigaia se scutură uşor, până se sting flăcările. Serviţi imediat.

Când flambăm alimente, trebuie să încălzim puţin alcoolul în prealabil, pentru că altfel nu ia foc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.