Alimente care mențin organismul tânăr

Printeaza

Alimente care mențin organismul tânărGermenii de grâu, polenul, și strugurii sunt alimente care contribuie major la menținerea sănătății, dar și la păstrarea tinereții timp îndelungat.

1. Polenul

Acesta este un produs foarte bogat în vitamine, proteine, minerale, antioxidanti, hormoni, oligoelemente, pigmenți, acid folic și aminoacizi. Polenul se poate achiziționa de la orice plafar sau farmacie, fiind comercializat sub forma unor granule mici, sau sub formă de tablete.

Cel mai indicat este însă să achiziționezi polenul direct de la un apicultor, care are stupii amplasați în zone curate.

Acesta se poate considera un aliment minune datorită efectelor de revitalizare pe care le are asupra organismului. Polenul ajută la detoxifierea organismului și încetinește procesul de îmbătrânire al acestuia. Este un bun adjuvant în terapia cancerului și este recomandat în toate bolile, cu excepția diabetului.

2. Strugurii

În coaja strugurilor, în special a celor de culoare închisă, se află cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum: resveratrolul. Poate nu întâmplător, în mitologia greacă, strugurii sunt considerați fructul zeilor.

Resveratrolul reduce riscul cardiovascular și acționează ca un brav soldat atunci când organismul uman este atacat de bacterii, viruși și paraziți.

Curele cu struguri negri sau roșii scad nivelul colesterolului rău crescând-l, în același timp, pe cel bun, stopează activarea celulelor canceroase și le protejează pe cele sănătoase, ajută la funcționarea bună a creierului și previn îmbătrânirea prematură.

De asemenea, strugurii au un efect de relaxare a sistemului nervos datorită vitaminelor din complexul B. Astfel, un pahar de must sau de vin roșu, înainte de culcare, te va ajuta să ai un somn profund odihnitor.

3. Germenii de grâu

Grâul germinat este un produs alimentar foarte bogat în substanțe nutritive și enegizante: săruri minerale, proteine, enzime, oligoelemente precum cupru, zinc, magneziu, dar și multe vitamine printre care A, B1, C, E, PP.

Grație enzimelor, acest aliment viu este unul echilibrant, care aduce numai beneficii organismului, dacă este consumat zilnic. Are efecte terapeutice remarcabile în cancer, artrită, depresie și stimulează nutriția.

Germenii de grâu se pot consuma fie în salate, fie pasați și amestecați cu lingură de miere de albine.

Articol preluat de aici.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.