Budinca de orez cu banane

Printeaza

Budinca de orez cu banane din: orez integral, lapte, banane, zahar brun, creme double, cardamom, lamaie, menta, cocos, menta.

Ingrediente:Budinca de orez cu banane

  • 120 g orez integral patna
  • 1-1,5 l lapte integral
  • 5 banane bine coapte
  • 4 linguri de zahăr brun
  • 3-4 linguri de creme double
  • 10 g capsule verzi de cardamom
  • 2 linguri de coajă rasă de la 1 lămâie netratată
  • 1/2 de legătură de mentă
  • 100 g cremă dulce de cocos
  • frunzuliţe de mentă pentru ornat

 

Mod de preparare:

Orezul se clăteşte, apoi se dă în clocot în jumătate de litru de lapte. Se va folosi o oală antiaderentă. In conti­nuare, se dă focul mai mic şi se lasă orezul să fiarbă 35-45 de minute, până când a ab­sorbit tot laptele. Se amestecă frecvent.

Bananele se descojesc şi se pasează fin împreună cu zahărul, creme double si cardamomul. Se încorporează coaja de lămâie şi menta tocată fin.

Crema de banane şi restul laptelui se înglobează în orezul fiert şi se lasă la răcit. La final, se amestecă în orez şi crema de cocos.

Budinca se împarte apoi în castronele şi se ornează cu frunze de mentă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.