Tarta cu banane, caramel si mascarpone

Printeaza

Tarta cu banane, caramel si mascarpone din: biscuiţi sfărâmicioşi, unt, zahar, unt sarat, smantana, banane, sare, mascarpone, frişcă lichidă, zahăr pudră, ciocolată.

Ingrediente:Tarta_cu_banane_caramel_si_mascarpone

  • 200 g biscuiţi sfărâmicioşi
  • 60 g unt

Pentru caramel:

  • 180 g zahăr
  • 110 g unt sărat
  • 200 ml smântână
  • 2-3 banane
  • un praf sare

Pentru stratul de servit:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 80 g zahăr pudră

Pentru servit:

  •  ciocolată

Mod de preparare:

Se pregăteşte întâi caramelul, pentru care untul, zahărul şi un praf de sare se pun pe foc, se adaugă 2-3 linguri de apă şi se lasă la topit, amestecând cu o lingură de lemn.

Cand amestecul devine colorat şi zahărul s-a topit, se trage de pe foc şi se pune smântână, întâi o cantitate mică şi apoi toată.

Se amestecă bine, se repune pe foc pentru un clocot şi apoi se lasă la răcit.  Biscuiţii se mărunţesc, se amestecă bine cu unt topit şi se tapetează o formă de copt cu acest amestec.

Se lasă 12 minute la cuptor şi apoi, după completa răcire, se toarnă caramelul. Se aşază un strat de felioare de banane şi se dă la frigider pentru două ore.

In momentul-servirii, mascarpone se amestecă cu frişca lichidă şi se mixează cu zahărul. Se întinde amestecul peste stratul de banane şi se serveşte cu ciocolată rasă deasupra

Tarta cu banane, caramel si mascarpone

Tarta_cu_banane_caramel_si_mascarpone

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.