Supă picantă cu ciuperci

Printeaza

Supă picantă cu ciuperci din: porumb, morcov, ardei iute, ardei gras, ciuperci uscate, telina, ceapa, broccoli, usturoi, unt, faina, smantana, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 100 g porumb boabe
  • un morcov
  • un ardei iute
  • un ardei gras
  • 200 g amestec de ciuperci uscate
  • o ţelină mică
  • o ceapă
  • 250 g broccoli
  • 4 căţei de usturoi
  • 60 g unt
  • 45 g făină
  • 250 ml smântână
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Ciupercile se ţin la înmuiat cu minimum patru ore înainte, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă.

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încing untul şi puţin ulei într-o tigaie, se adaugă ceapa şi usturoiul, se călesc două minute, apoi se adaugă morcovul şi ţelina curăţate de coajă şi date pe râzătoare.

După cinci minute se adaugă ciupercile tăiate în bucăţi mai mici şi se mai ţin pe foc încă cinci minute.

Se pun într-o oală unde fierb trei litri de apă, se adaugă broc­coli tăiat în bucăţele, sare şi piper.

Se fierb la foc mediu circa 25 de minute, se adaugă porumbul boabe, ardeiul gras şi ardeiul iute tocaţi mărunt.

Se opreşte focul, se pune smântână în care s-a dizolvat făina, se mai ţine pe foc două minute, apoi se opreşte focul şi se presară pătrunjel tocat.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Buna supa picanta cu ciuperci!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.