Rulada cu trei tipuri de ciocolata

Printeaza

Rulada cu trei tipuri de ciocolata din: ouă, zahăr pudră, făină, praf de copt, cacao, margarina, ciocolată neagră, frişcă lichidă, ciocolată cu lapte, ciocolată albă, gelatină, zeamă de compot, fructe, nucă de cocos.

Ingrediente pentru aluat: Rulada_cu_trei_tipuri_de_ciocolata

  • 4 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • 120 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 50 g margarina

Pentru spuma de ciocolată:

(indicat ar fi să foloseşti doar 1/2 din compoziţie)

  • 4 ouă
  • 70 g zahăr cristale
  • 100 g ciocolată neagră
  • 12 g cacao
  • 65 g margarina
  • 250 ml frişcă lichidă

Pentru cremele de bază:

  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 100 g ciocolată albă
  • 3 foi de gelatină
  • 6 ouă
  • 90 g margarina
  • 300 ml frişcă lichidă

Pentru montat:

  • 50 ml zeamă de compot

Pentru decor:

  • fructe, ciocolată
  • nucă de cocos

Mod de preparare:

Pentru aluat, freci gălbenuşurile cu zahărul, până ce amestecul se albeşte.Topeşti 30 g de margarina. Amesteci făi­na, praful de copt, un praf de sare şi cacaua, apoi adaugi crema de gălbenuşuri. Amesteci de jos în sus şi, continuând amestecarea, pui margarina topită.

Baţi albuşurile spui mă cu un praf de sare, pui întâi două linguri din spuma rezultata în amestecul cu făină, amesteci, apoi adaugi spuma de albuş. Tava de copt o tapetezi cu hârtie, apoi o ungi cu restul de margarina, torni aluatul şi coci 15 minute.

Pentru spuma de ciocolată, amesteci zahărul cu 50 ml apă, pui pe foc şi laşi la fiert 4 minute. Pui ouăle într-un castron şi, în timp ce le baţi cu mixerul, torni siropul fiert. Baţi până,ce amestecul se albeşte şi capătă o consistenţă spumoasă.

Topeşti ciocolata cu margarina, adaugi cacaua şi amesteci. Baţi frişca spumă, apoi adaugi cele două compoziţii de ouă şi de cacao şi omogenizezi. Pentru cele 3 straturi de cremă de bază, în trei castroane diferite, pui cele trei tipuri de ciocolată ruptă bucăţi şi topeşti fiecare ciocolată la bain-marie.

In ciocolata albă adaugi o lingură de frişcă şi pe urmă o pui la topit. Inmoi cele 3 foi de gelatină, repartizezi gelati­na în cele trei ciocolate topite şi amesteci. Apoi, în fiecare ciocola­tă adaugi câte 2 gălbenuşuri şi 30 g margarina, amestecând bine.

Baţi albuşurile spumă, la fel şi frişca. Repartizezi cele două spume în cele trei tipuri de ciocolată şi amesteci. Pentru montarea aces­tui tip de ruladă, foloseşti o sticlă de plastic, pe care o tai 15 cm, pe lung.

Prin gaura făcută, aşezi aluatul copt, eventual îl tai în două şi îl umezeşti cu o pensulă înmuiată în zeama de compot.

Torni întâi cele trei tipuri de ciocolată şi, după fie­care: albă, cu lapte şi neagră, in­troduci rulada în frigider pentru 10 minute. După ce a stat 10 minute la frigider, peste cea de-a treia ciocolată, torni spuma de ciocolată.

Dai la rece pentru 6 ore. Ornezi rulada cu fructe, ciocolată şi nucă de cocos.

Rulada cu trei tipuri de ciocolata

Rulada_cu_trei_tipuri_de_ciocolata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.