Pizza cu şuncă si rucola

Printeaza

Pizza cu şuncă si rucola din: drojdie, zahar, faina, sare, ulei de masline, mozzarella, rucola, rosii pasate, piper, usturoi, jambon, parmezan.

Ingrediente:

  • 2 linguriţe drojdie uscată
  • 1 linguriţă rasă de zahăr
  • 350 g făină
  • sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 biluţe mozarella (a 125 g)
  • 100 g rucola
  • 500 g roşii pasate
  • piper
  • 2 căţei de usturoi
  • 8 felii jambon de Parma
  • 50 g parmezan

 

Mod de preparare:

Amestecaţi drojdia, zahărul şi 200 ml apă călduţă, apoi lăsaţi aluatul să crească circa 10 minute.

Frământaţi-l cu făina, 1 linguriţă de sare şi uleiul. Infăşuraţi aluatul în folie şi lăsaţi-l circa 1 oră să crească într-un loc cald.

Scurgeţi mozarella şi tăiaţi-o cuburi. Pregătiţi rucola. Incingeţi cuptorul la 250°C. Condimentaţi roşiile şi pisaţi usturoiul.

Frământaţi aluatul, tăiaţi-l în patru, întindeţi-l pe hârtie pentru copt şi ungeţi-l cu sosul de roşii.

Aşezaţi cubu­rile de mozarella peste cele 4 pizza şi coaceţi-le circa 15 mi­nute.

După aceea, scoateţi-le din cuptor, presăraţi rucola şi jambonul de Parma, apoi parmezanul.

 

Pizza cu şuncă si rucola

Pizza cu şuncă si rucola

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.