Muschi tocat

Printeaza

Muşchi tocat din: carne de vita, carne de porc, ficat, ou, limba afumata, sare, piper, cimbru, franzela, usturoi, ceapa, morcovi, mazare, fasole, conopida, cartofi, vin.

Ingrediente:Muschi tocat

  • 500 g carne de vita
  • 200 g carne de porc
  • 200 g ficat
  • 5 ouă
  • 100 g limbă afumată fiartă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 felie de franzelă
  • 3 căţei mari de usturoi
  • 1/2 ceapă
  • 100 g unt
  • 150 g morcovi
  • 150 g mazăre
  • 150 g fasole verde (fideluţă)
  • 250 g conopidă
  • 300 g cartofi
  • 1/2 pahar de vin

 

Mod de lucru:

Daţi prin maşina de tocat, de 2 ori, carnea de vacă, carnea de porc, franzela înmuiată şi bine stoarsă, usturoiul şi ceapa sotate. Omogenizaţi bine amestecul. Puneţi sare, cimbru, 2 ouă crude, 2 ouă fierte tari, limba fiartă şi ficatul sotat.

Formaţi muşchiul, treceţi-l prin făină şi puneţi-l în tava unsă. Ungeţi apoi muşchiul astfel format cu ou bătut şi daţi-l la cuptor pentru 35-40 de minute.

Garnisiţi această friptură deosebită cu legume fierte şi călite în unt, combinate cu cartofii prăjiţi. In fondul rămas în tavă, puneţi puţin vin.

Aduceţi preparatul la masă, cu sosul în sosieră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.