Limba de porc cu pere si ceapa

Printeaza

Limba de porc cu pere si ceapa din: pere, limba de porc, morcov, ceapa, foi de dafin, sare, piper boabe, galbenus, telina, lamaie, praf de usturoi, ulei.

Ingrediente:Limba_de_porc_cu_pere_si_ceapa

  • 2 pere
  • 1 limba de porc (200 g)
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper boabe
  • 1 galbenus fiert
  • 1 galbenus nefiert
  • 1/2 telina
  • 1 lamaie
  • 1/2 lingurita de praf de usturoi
  • ulei

 

Mod de preparare:

Ţine carnea o jumătate de oră în apă rece cu o lingură de oţet. Pune limba la fiert. Indepărtează spuma. Adaugă ceapa, morcovul, foile de dafin şi boabele de piper. Lasă să fiarbă două ore.

Când se răceşte, îndepărtează partea albă cu un cuţit şi taie carnea în felii subţirele. Bate gălbenuşurile cu sarea, apoi toarnă ulei treptat şi prepară maioneza.

Adaugă praful de usturoi şi zeama de lămâie. Intr-un bol, dă ţelina pe răzătoarea mare, iar coaja de lămâie pe răzătoarea mică. Leagă cu maioneză.

Umple jumătăţile de pară cu amestecul obţinut şi serveşte lângă limbă, roşii şi salată verde.

Limba de porc cu pere si ceapa

Limba_de_porc_cu_pere_si_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.