File de peste in crusta de susan

Printeaza

File de peste in crusta de susan din: file de peste alb, lamaie, pesmet, susan, curry, marar, usturoi, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 bucati file de peste alb (circa 180 g fiecare)
  • 1 lamaie
  • 4-5 linguri pesmet
  • 2-3 lingurite susan
  • 1 lingurita curry
  • marar
  • usturoi granulat
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Stropiţi peştele cu zeama de la o jumătate de lămâie, pudraţi-1 cu puţină sare.

Pentru a realiza crusta, amestecaţi pesmetul cu susanul, sare, piper, puţin praf de usturoi, curry, mărar tocat, ulei de măsline.

Tăvăliţi peştele pe ambele părţi în acest amestec şi bătătoriţi-1 pentru a se lipi bine de el crusta.

Aşezaţi peştele într-o tavă unsă cu puţin ulei şi lăsaţi-1 să se rumenească în cuptor, la foc mediu spre iute, cca 20 min.

Dacă nu vreţi să folosiţi cuptorul, puteţi prăji peştele în tigaie, îl puteţi servi cu o salată din legume de sezon şi cu felii de lămâie.

 

File de peste in crusta de susan

File_de_peste_in_crusta_de_susan

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.