Cosulete umplute cu piure de cartofi

Printeaza

Cosulete umplute cu piure de cartofi din: cartofi, morcovi, oua, unt, cimbru, sare, ulei, parizer, salata, rosii, gulii.

Ingrediente:Cosulete umplute cu piure de cartofi

  • 500 g cartofi
  • 3-4 morcovi
  • 6-8 ouă
  • 4 linguri cu unt
  • 1 linguriţă cu pulbere de cimbru
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 ceaşcă de ulei
  • 12-16 felii de parizer necurăţate de coajă
  • 6-8 frunze de salată
  • 6-8 roşii bine coapte
  • 2 gulii

 

Mod de preparare:

Spălaţi cartofii şi morcovii, curăţaţi-i de coajă, tăiaţi-i felii mari şi puneţi legu­mele la fiert în apă caldă cât să le acopere. Fierbeţi cu vasul acoperit 25-30 min, scoateţi legumele şi frământaţi-le cu furculiţa de inox.

Amestecaţi cu untul pus cate puţin, săraţi amestecul şi condimentaţi cu pulbere de cimbru. Lăsaţi piureul aco­perit cu o farfurie.

Puneţi câte 4-6 felii de parizer într-o tigaie cu ulei fierbinte şi lăsaţi focul mic până când fiecare felie de parizer se strânge ca un coşuleţ. Scoateţi pe platou acoperit cu hârtie absorbantă.

Când aţi terminat de făcut cosuleţele, faceţi în uleiul rămas ouă ochiuri. Umpleţi feliile de parizer cu piure cald şi aşezaţi cosuleţele pe platou.

Fiecare coşuleţ se pune pe o frunză de salata. Aşezaţi in fiecare coşuleţ câte un ou ochi. Intre coşuleţe puneţi felii de gulii şi de roşu.

Serviţi totul cald, cu sau fară pâine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.