Clatite cu pere
PrinteazaClatite cu pere din: faina, zahar, sare, oua, lapte, scortisoara, stafide, unt sau margarina, pere, zeama de lamaie, vin rosu, zahar, scortisoara, ghimbir, cuisoare si amidon.
Pentru aluat:
- 330-400 g făină
- 80-100 g zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- 6 ouă
- 1/2 l lapte
- 1 linguriţă cu scorţişoară măcinată
- 200 g stafide
- 80-100 g unt sau margarină pentru prăjit foile
Pentru compot:
- 4 pere pergamute
- 2 linguri cu zeamă de lămâie
- 1/8 l vin roşu
- 50 g zahăr
- 1 baton scorţişoară
- 1 bucăţică de ghimbir
- 4-5 cuişoare
- 1-2 linguriţe cu amidon
Mod de preparare:
Pregătiţi obişnuit aluatul pentru clătite, puneţi scorţişoara şi stafidele, apoi lasaţi-l să se odihnească.
Curăţaţi perele de coajă, îndepărtaţi-le sâmburii, după care tăiaţi-le în felii. Pe acestea stropiţi-le cu zeamă de lămâie şi zahăr şi puneţi-le la fiert. După 10 minute de clocote domoale, închideţi focul.
Indepărtaţi batonul de scorţişoară, ghimbirul şi cuişoarele, apoi legaţi lichidul cu amidon. Puneţi în compot zeamă de lămâie şi zahăr după gust.
Pregătiţi foi de clătite, decoraţi-le cu coaja de lămâie şi serviţi-le cu compot de pere.
Clatite cu pere
Pofta buna!