Clatite cu pere

Printeaza

Clatite cu pere din: faina, zahar, sare, oua, lapte, scortisoara, stafide, unt sau margarina, pere, zeama de lamaie, vin rosu, zahar, scortisoara, ghimbir, cuisoare si amidon.

Ingrediente:Clatite cu pere

Pentru aluat:

  • 330-400 g făină
  • 80-100 g zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 6 ouă
  • 1/2 l lapte
  • 1 linguriţă cu scorţişoară măcinată
  • 200 g stafide
  • 80-100 g unt sau margarină pentru prăjit foile

Pentru compot:

  • 4 pere pergamute
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • 1/8 l vin roşu
  • 50 g zahăr
  • 1 baton scorţişoară
  • 1 bucăţică de ghimbir
  • 4-5 cuişoare
  • 1-2 linguriţe cu amidon

 

Mod de preparare:

Pregătiţi obişnuit aluatul pentru clătite, puneţi scorţişoara şi stafidele, apoi lasaţi-l să se odihnească.

Curăţaţi perele de coajă, îndepărtaţi-le sâmburii, după care tăiaţi-le în felii. Pe acestea stropiţi-le cu zeamă de lămâie şi zahăr şi puneţi-le la fiert. După 10 minute de clocote domoale, închideţi focul.

Indepărtaţi batonul de scorţişoară, ghimbirul şi cuişoarele, apoi legaţi lichidul cu amidon. Puneţi în compot zeamă de lămâie şi zahăr după gust.

Pregătiţi foi de clătite, decoraţi-le cu coaja de lămâie şi serviţi-le cu compot de pere.

Clatite cu pere

Clatite cu pere

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.