Budinca de struguri cu scortisoara
PrinteazaBudinca de struguri cu scortisoara din: suc de struguri (obţinut din cca 1.400 gr struguri albi sau negri), faina, zahăr, scortisoara,
- 1 l suc de struguri (obţinut din cca 1.400 gr struguri albi sau negri)
- 4 linguri rase de făină
- 4 linguri zahăr (dacă strugurii sunt foarte dulci reduceţi cantitatea)
- scorţişoară
Mod de preparare:
Spălăm şi curăţăm boabele de struguri, punem boabele într-o cratiţă pe foc mic şi le zdrobim cât putem de bine.
Le lăsăm la fiert 5 minute după care le strecurăm sucul printr-o sită, amestecăm într-o cratiţă zahărul cu faina şi adăugăm treptat sucul de struguri având grijă să nu se formeze cocoloaşe.
Punem pe foc mic cratiţa până ce budinca începe să capete o consistenţă cremoasă. Trebuie să amestecăm tot timpul ca nu cumva să se ardă.
După 15-20 de minute sucul de struguri se transformă într-o cremă nu foarte groasă care se va întări după ce va sta la frigider.
Turnăm budinca în forme şi o lăsăm să se răcească după care o băgăm la frigider, unde cel mai bine este să stea peste noapte. O servim rece, pudrată cu scorţişoară.
Budinca de struguri cu scortisoara
Pofta buna!