Bacalhau

Printeaza

Bacalhau_2Tradiţia de a săra şi de a usca peştele pentru a-l putea conserva mai mult timp s-a păstrat din vremurile în care oamenii încă urmau cu stricteţe toate canoanele creştine. Pentru că, vinerea şi în anumite zile de sărbătoare nimeni nu mânca nici un fel de carne, se consuma peşte în cantităţi mari, astfel încât trebuia găsită o metodă prin care acesta să poată fi păstrat timp îndelungat.

Bacalhau este carne de cod, care a fost presărată cu sare şi apoi lăsată să se usuce, pentru a scoate din el apa. Carnea albă de cod sărat se vinde în bucăţi mari şi solide, din care vânzătorul îţi taie cât doreşti. Codul sărat trebuie apoi înmuiat în apă până la 24 ore, schimbând de câteva ori apa, pentru a-l desăra. Abia după aceea peştele este bun de mâncat.

Se spune că în Portugalia există o reţetă de bacalhau diferită pentru fiecare zi a anului, intr-adevar, bacalhau poate fi preparat ca o tocăniţă, cu ceapă şi roşii; se poate servi cu sote de cartofi, cu ouă jumari sau cu legume verzi; de asemenea, poate fi făcut pane. Bacalhau corn Todos înseamnă „cod sărat cu de toate” şi se face dintr-un amestec saţios cu legume şi ouă fierte tari, cu un sos făcut cu ulei şi oţet. Codul sărat este foarte îndrăgit şi în Spania, Italia şi Franţa.

Bacalhau

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/bacalhau html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.