Arpacas cu legume

Printeaza

Arpacas cu legume din: arpacas, apa, ceapa, morcovi, telina, sare, piper negru. Arpacasul este o sursă bună de fibre, vitamine și minerale, iar legumele adaugă culoare, aromă și nutrienți suplimentari. Această rețetă este ușor de preparat și poate fi servită ca garnitură sau ca fel principal.

Ingrediente:

  • 1 cană (240 ml) de arpacas
  • 3 căni (720 ml) de apă
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 2 morcovi, tăiați cubulețe
  • 2 tije de țelină, tăiate cubulețe
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru măcinat

 

 

Mod de preparare:

Spălați arpacasul în mai multe ape, până când apa nu mai este tulbure. Puneți arpacasul, apa, ceapa, morcovii, țelina, sarea și piperul într-o oală mare.

Aduceți amestecul la fierbere, apoi reduceți focul la mic și fierbeți timp de 20 de minute, sau până când arpacasul este fiert și a absorbit toată apa.

Scoateți oala de pe foc și lăsați arpacasul să se odihnească timp de 5 minute, acoperit. Amestecați bine arpacasul înainte de a-l servi.

 

Informații nutriționale (valori aproximative):

  • Calorii: 230
  • Carbohidrati: 41 g
  • Proteine: 8 g
  • Grasimi: 4 g

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Curcan cu arpacas

Curcan cu arpacas din: pulpe de curcan, arpacas, ceapa, usturoi, ulei, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 2 pulpe superioare de curcan 1 cană arpacaş 3 căni supă de legume sau de pasăre 3 cepe 3 căţei usturoi zdrobiţi 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui busuioc sare piper lămâie   Mod de preparare: Speli pulpele, le dai cu […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.