Ciorba cu carnati afumati
PrinteazaCiorba cu carnati afumati din: carnati afumati, morcovi, paturnjel, ceapa, telina, gulie, ulei, boia, faina, smantana, patrunjel.
- 300 g câmaţi afumaţi
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ceapă
- 1 ţelină
- 1 gulie mică
- 4 linguri ulei
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 linguriţă faină
- 200 ml smântână
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi şi tai zarzavatul cubuleţe, apoi îl căleşti în ulei cu ceapa tăiată. Presari şi boiaua, torni 2 l de apă şi adaugi cârnaţii tăiaţi felii. Laşi să fiarbă şi potriveşti gustul de sare.
După ce au fiert, dai ciorba deoparte şi o dregi cu făina amestecată cu smântână. Amesteci, mai fierbi totul într-un clocot şi presari pătrunjelul tocat. O acreşti după preferinţă, cu sare de lămâie sau oţet.
Pofta buna!
Nu am pus carnati in ciorba pana acum